Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Пържоли»Свински вратни пържоли на скара

Свински вратни пържоли на скара

Свински вратни пържоли на скара
Снимка: Гергана Георгиева
1 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4
"Вкусните пържоли по аромата се познават А тези са направо страхотни"

Необходими Продукти

  • свински вратни пържоли - 4 бр.
  • зехтин - 2 с.л.
  • червено вино - 50 мл.
  • портокалов сок - 50 мл. прясно изцеден
  • универсална подправка - 1 с.л. зеленчукова
  • черен пипер - 1 к.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте пържолите и ги оставете да се отцедят от водата.

В купа пригответе маринатата, като смесите и разбъркате зехтина, червеното вино, прясно изцедения портокалов сок, зеленчуковата подправка и черният пипер.

Натопете пържолите в получената марината и ги оставете да престоят в нея около два часа.

Намажете скарата с мазнина и я загрейте.

Подредете отгоре свинските пържоли и печете около 15 минути, след което ги обърнете и печете от другата страна още около 10 минути или според личната ви преценка.

Свинските вратни пържоли на скара са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: