Начин на приготвяне
Накиснете във вода сухите чушки, за да се хидратират. Обелете и нарежете на едро картофите и също поставете във съд с вода, докато дойде време да ги използвате.
Накълцайте на ситно лука, чушката и чесъна и ги запържете в зехтина, загрят на умерен огън.
Щом омекнат, сипете доматеното пюре и гответе още около 5-7 минути.
През това време изстържете с нож месцето от хидратираните чушки и получената паста добавете в получения сос, разбъркайте за кратко.
Отцедете картофките от водата и ги сложете при всичко останало на огъня. След 2-3 минути налейте рибен бульон и гответе под капак 20 минути, или до пълната готовност на картофите.
Нарежете пипалата на октопода на кръгчета и прибавете към ястието. Варете още 3-4 минути всичко заедно и отстранете от огъня. Поръсете с накълцан свеж или сушен магданоз.
Бележка: Традиционно ястието се приготвя в глинен съд, но ако не разполагате с такъв, може да го сготвите и в обикновена тенджерка.
Добър апетит!