Начин на приготвяне
Загрейте 1 с.л. зехтин и задушете нарязаните на ситно лук и чесън.
Сложете нахута, червеното цвекло и лука в чопъра и ги пасирайте.
Добавете нарязания на ситно спанак, подправките, брашното, бакпулвера, 1 с.л галета и разбъркайте.
Оформете 4 бургера и ги оваляйте в галета и сусамово семе.
Поставете ги върху хартия за печете и сложете в загрята фурна на 200 °C.
След 15 минути намажете бургерите със зехтина, внимателно ги обърнете и пак намажете със зехтина.
Повторете след 10 минути и печете за още 10 минути.
Веган бургерите от червено цвекло са готови.
Вижте кое е правилното овкусяване на печено цвекло, както и как да обелим лесно цвекло.