Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и печива»Мекици»Мекици с тесто от хлебопекарна

Мекици с тесто от хлебопекарна

VikitooVikitoo
Чирак
64242
Мекици с тесто от хлебопекарна
Снимка: Анонимен
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4
"В помощ на сръчната домакиня - мекици с тесто от хлебопекарната"

Необходими Продукти

  • вода - 100 г
  • яйца - 1 брой
  • кисело мляко - 200 г
  • сода бикарбонат - 1/2 ч.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • оцет - 1 с.л.
  • брашно - 400 г
  • мая - 3 г суха
  • брашно - за овалване
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Слагаме всички продукти в хлебопекарната, като ги прибавяме един по един и следваме описания ред.

Содата бикарбонат я разтваряме в киселото мляко и така я прибавяме в хлебопекарната.

Избираме програмата за тесто (бъркане и втасване).

След това сме готови за пържене на мекиците.

Овалваме малка част от тестото в брашното и я пускаме в нагорещеното олио. Запържваме до златисто. Вадим при готовност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Здравейте! Рецептата е невероятна, получават се фантастични мекици, за което много благодаря на Викито. Искам само да добавя, че тестото може спокойно да бъде замразено (изпробвах го) и от него се получават страхотни пици:)))
18.10.2024 16:22
1
Анонимен
Анонимен
Ot tazi recepta stavat pone 20-30 br. Vse pak zavisi otnpredpo4itanata
28.10.2024 11:56
Анонимен
Анонимен
Здравейте някои можели дами каже пропорциите зада изкарам тесто за 200 бройки благодаря предварително
21.10.2024 13:03
Silvana Tsocheva
Silvana Tsocheva
Аз добавих малко олио в тестото и не използвах брашно при оформяне за пържене. Така стават по-меки и не прегаря олиото.
10.06.2022 08:51
10