Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Разядки»Лятна веган разядка

Лятна веган разядка

Лятна веган разядка
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
2

Необходими Продукти

  • патладжани - 1 бр.
  • печени чушки - 2 бр. червени
  • червено цвекло - 1 средна глава сварено
  • олио - 100 мл
  • ябълков оцет - 2 с.л.
  • сол - на вкус
  • черен пипер
  • босилек - 3 - 4 листа
  • магданоз - 2 стръка
  • чесън - 3 - 4 бр. скилидки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварява се обелена глава червено цвекло, отцежда се и нарязваме на парченца. Запазете част от водата, защото може да ви потрябва.

На скара печем патладжана и червените чушки, обелват се и нарязани прибавяме към цвеклото.

Поставят се зеленчуците в блендер или в каната на чопър. Налива се олио, ябълков оцет, накъсани листа босилек и магданоз, нарязани скилидки чесън и сол.

Пасираме зеленчуците и преценяваме дали има нужда да добавим и малко от водата, в която се е варило цвеклото.

Трябва да се получи еднородна гъста смес като пастет.

Опитваме на вкус, при нужда се добавят още подправки и сипваме в чиния разядката в средата.

Може да се гарнира с маслини и кръгчета прясна краставица.

Чудесно мезе за ракия през лятото!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: