Начин на приготвяне
Патладжанът се измива, подсушава и без да се бели и да се маха дръжката му, се изпича на предварително добре загрята от всички страни.
Оставя се да поизстине, обелва се леко само горната му част и с нож се сцепва.
Пак с помощта на нож или вилица се надробява сърцевината на патладжана, но без да се пробива кожата му отдолу и отстрани.
Поръсва се със сол на вкус, натрошена суха люта чушка (без семките), наситнените скилидки чесън, магданоз, оцет и зехтин.
Разбърква се леко и се поднася веднага или охладен за няколко часа в хладилник.
Разядката се гарнира с резенчета домат, овкусени със зехтин, сол, чесън и магданоз.
Добре е тази вкусна вегетарианска разядка да се поднесе с обилно количество препечен хляб.
Веган разядката в патладжан е много вкусна!