Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Разядки»Веган разядка с чушки и печен лук

Веган разядка с чушки и печен лук

Веган разядка с чушки и печен лук
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Поздрав към всички, изповядващи веганството и не само с тази чудесна разядка с чушки и печен лук"

Необходими Продукти

  • патладжани - 1 бр.
  • чушки - 1 бр. зелена
  • чушки - 1 бр. червена
  • лук - 1 бр.
  • сол
  • черен пипер
  • зехтин
  • чесън - 2 скилидки
  • копър
  • оцет
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте, подсушете и разрежете патладжана през средата. Направете разрези по месеста част и намажете всички страни със зехтин. Сложете в тавичка за печене.

Чушките измийте и леко надупчете. Сложете и тях в тавата. Лука, обелете и завийте в алуминиево фолио. Също сложете в тавата. Печете в загрята фурна на 220 градуса до готовност.

Извадете готовите печени зеленчуци и оставете да изстинат. Обелете и сложете в кухненски робот, заедно с подправките, чесъна и копъра. Смелете веган разядката. Прехвърлете в купа с капак и оставете в хладилника за няколко часа.

Веган разядка с чушки и печен лук може да сервирате със сухари, крекери, соленки.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: