Патешки бутчета със зеленчуци

Станислава ВълковаСтанислава ВълковаПомощник Готвач1441851821
27/08/2018
Приготвяне20 мин.
Готвене80 мин.
Общо100 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 340
  • Преглеждания за месеца45
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • патешки бутчета - 6 бр. горни
  • патладжани - 1 бр.
  • зелен лук - 1 връзка
  • мащерка - 1 с.л. суха
  • чесън - 2 скилидки
  • домати - 300 г (малък)
  • червен пипер - 1 ч.л
  • вино розе - 1 ч.ч.
  • подправки - на вкус
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте фурната до 175 градуса.

Подправете бутчетата с подправки (мащерка, черен пипер, майорана), посолете и запържете без растително масло, докато придобие златист загар в тигана. След пърженето ги прехвърлете в тавичка с малко вода и поставете във фурната на 150-175 градуса - оставете за 1 час.

Лука и чесъна нарежете на ситно. Патладжана, домата, тиквичките, пипера, нарежете на кубчета.

Запържете лука и чесъна в тиган. Задушете зеленчуците за 5 минути. След това добавете в тигана остатъците от мащерка, майорана и виното, оставете да къкри за около 5-10 минути. Подправете се с черен пипер и сол. Поставете върху голяма чиния.

Опечените патешки бутчета се изваждат от фурната и се поставят върху зеленчуците.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар