Начин на приготвяне
Добре почистените бутчета боднете с нож на 2-3 места и ги осолете. Натрийте ги с мащерка и ги сложете в добре затворен съд за 1 нощ в хладилник.
На следващия ден отделете от тях мащерката и ги накиснете за 15 минути в студена вода. След това ги отцедете и подсушете. Поръсете с прясно смлян черен пипер.
Загрейте олиото в тиган и запържете патешките бутчета за 2-3 мин. от всяка страна.
Всяко бутче извадете върху голямо парче фолио, разпределя се мащерката и хубаво ги увийте.
Патешките бутчета се пекат 15 минути на 200 градуса, а след това за 2 часа - на 180 градуса. След като са готови се вадят от фолиото.
В мазнината от пърженето се долива голяма чаша бульон, малко сол, черен пипер и се вари, докато сосът се редуцира поне с 1/3. Картофите се сваряват и се правят на пюре със сол и маслото.
Патешкото бутче се поднася върху канапе от картофено пюре и се полива със сос.
Коментари