Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Патешко месо»Гювеч»Класически патешки бутчета с портокал

Класически патешки бутчета с портокал

IvelinaIvelina
Мастър Шеф
6478k2k4
Класически патешки бутчета с портокал
Снимка: Ivelina
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
50 мин.
Порции
2

Необходими Продукти

  • патешки бутчета - 2 бр.
  • портокал - 1 бр.
  • портокалов ликьор - 30 мл (Куантро)
  • масло - 20 г
  • мед - 10 г
  • сол
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо изцедете портокалите и прецедете сока през гевгир.

Измийте бутчетата и ги подсушете с абсорбираща хартия. В тенджера (чугунен гювеч) загрейте масло /колкото орех/ и на супена лъжица олио и запържете патешките бутчета за около 10 минути.

След като се запекат, добавете малко портокалов ликьор към бутчета и продължете да готвите, добавете сол, черен пипер и портокаловия сок и гответе около половин час със затворен капак на средата степен на котлона.

Ако течността се е изпарила, добавете още портокалов сок. Когато се сготви, сложете меда на дъното, разбъркайте добре.

Сервирайте класически патешки бутчета с портокал с течността за готвене.

Вторият вариант е да ги изпечете. Прехвърлете така приготвените бутчета в тавичката (гювеча) да завършите готвенето. Полейте със сока от двата портокала и затворите с фолио или капак. Оставете ги да се сготвят в загрята фурна на 190/200 градуса за около 40 мин.

Накрая добавете сол и черен пипер и разредете соковете за готвене с около супена лъжица мед, като разбърквате внимателно.

Сервирайте бутчето със соса и настърганата портокалова кора в момента. Придружете всичко това с картофено пюре.

Насладете се !

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: