Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Банички»Тройно прегънати банички със сирене и масло

Тройно прегънати банички със сирене и масло

Яница НиколоваЯница Николова
Мастър Шеф
5403k9436
Тройно прегънати банички със сирене и масло
Снимка: Яница Николова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
6
"За най-вкусни резултати - прегъвайте баниците по три пъти - кулинарен съвет от Готвач.бг"

Необходими Продукти

  • сирене - около 300 г
  • яйца - 3 бр.
  • кисело мляко - 250 г
  • газирана вода - около 100 - 150 мл
  • бакпулвер - 1 - 2 щипки или сода бикарбонат
  • олио - 100 г
  • масло - 1 пакетче /125 г/
  • кори за баница - 1 пакет
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа се натрошава сиренето, прибавят се яйцата, млякото, набухвател, олиото, газираната вода. След всяко се разбърква.

Тава се намазва обилно с размекнатото масло. Взима се кора и се намазва с масло, обръща се върху друга кора с намазаната част надолу.

Пак се намазва с масло отгоре. Слага се плънка 1-2 с.л. /големи/ на тясната страна и се навива на руло, краищата се подгъват, за да не изтече пълнежът, като се хващат по 3 кори наведнъж.

Нареждат се в тавата, намазват се с масло и разбито яйце.

Пекат се на 180°C за около 25-30 минути.

Получават се много вкусни и хрупкави банички.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: