Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Разядки»Златоградски катък

Златоградски катък

Rositsa IvanovaRositsa Ivanova
Администратор
3723k6
Златоградски катък1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Общо
15 мин.
Порции
4
"Катък, ама не какъв да е, а най-вкусният, който може да опитате - Златоградски"

Необходими Продукти

  • кисело мляко - 2 кг
  • овче сирене - 00 г
  • краве масло - 100 г
  • чесън - 8 г
  • сол - 30 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изцедете киселото мляко в тензух за около 12-15 часа.

След това към него прибавете настърганото ситно сирене, маслото, счукания чесън и разбъркайте. Солта е на вкус - може да добавите и по-малко.

Шприцовайте в салатени чинии готовия катък или просто го разсипете и аранжирайте по ваш вкус.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: