Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Гурме предястие със сьомга

Гурме предястие със сьомга

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Гурме предястие със сьомга1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
35 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • сьомга - 250 г филе пушена
  • балсамов оцет - 1 ч.л.
  • аспержи - 400 г
  • зехтин - 3 с.л.
  • черен пипер - 1/4 ч.л. - млян
  • франзела - 1/2 бр.
  • сол - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Франзелата се нарязва на филийки и се запича във фурна до златисто на 140 градуса. Стъблата на аспержите се обелват.

Аспержите се поливат с 2 супени лъжици от зехтина, напръскват се с оцета, поръсват се със сол и черен пипер и се оставят за 15 минути.

Аспержите се запичат за 5 минути на грил тиган. Сьомгата се нарязва на тънки ивици, напръсква се с останалия зехтин.

След като аспержите поизстинат, всяко стъбло се обвива с ивица от сьомга. Връщат се в грил тигана и се запичат 1 минута. Сервират се с препечени филийки франзела.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: