Родопски клин с овче сирене

27/08/2018
Rositsa Ivanova
отRositsa IvanovaДарт Вейдър36686987
"Да запазим вкусните Български кулинарни традиции, като съхраним и придадем нататък рецептата за Родопски клен с овче сирене "
Приготвяне60 мин.
Готвене80 мин.
Общо140 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо471
  • Преглеждания за месеца31
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Замесете гладко тесто от брашното, малко сол и вода. От него разточете 2 кори.

Поставете първата кора в тава, дъното и стените на която сте намазали обилно с масло. Кората трябва да е по-голяма от тавата, за да може да се загъне с нея плънката.

Отгоре разстелете плънката. Тя се приготвя предварително от сварения ориз, овчето сирене, яйцата, млякото и 2 с.л. масло.

Подгънете краищата на кората и отгоре внимателно притиснете втората кора.

Поставете клина върху плоча, докато се изпече от едната страна. След това го обърнете в друга тава /пак намаслена/, за да се запече и от втората страна.

Докато родопският клин се пече, мажете го с масло отгоре и отстрани.

Готовия клин покрийте с чиста кърпа, за да може да омекне.

* По желание може да намалите продуктите на половина.подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар