Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Родопски Клин»Родопски Клин с Фиде

Родопски Клин с Фиде

Галя НиколоваГаля Николова
Готвач
1992k5692k3
Родопски Клин с Фиде
Снимка: Галя Николова
1 / 5
22/06/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
60 мин.
Порции
8
"Не се стеснявайте да си отрежете и по-голямо парче, сигурни сме, че много ще ви хареса"

Необходими Продукти

  • фиде - 2 ч.ч. несварено
  • яйца - 2 бр.
  • сирене - 150 г
  • краве масло
  • олио - за тигана
  • сол
  • кори за баница - 4 фини точени
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сваряваме фидето до полуготовност в подсолена вода. Изцеждаме и докато е горещо, слагаме 2 с.л. краве масло да се разтопи в него. Натрошаваме сиренето, чукваме двете яйца и разбъркваме добре.

На дъното на тефлонов тиган сипваме 1-2 супени лъжици олио, размазваме добре дъното и стените на тигана. Слагаме две фини точени кори, така че краищата им да излизат извън стените на тигана.

Сипваме плънката и разстиламе добре, леко притискаме да се оформи добре и по стените на тигана.

Отгоре слагаме други две кори и завиваме добре с долните краища. Намазваме с 1-2 лъжици олио отгоре. Печем на котлона на умерена температура до зачервяване.

Обръщаме клина с помощта на голяма чиния или капак. После приплъзваме обратно в тигана, за да се опече и другата страна.

Поднасяме клина с кисело мляко или айрян.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: