Начин на приготвяне
Сваряваме фидето до полуготовност в подсолена вода. Изцеждаме и докато е горещо, слагаме 2 с.л. краве масло да се разтопи в него. Натрошаваме сиренето, чукваме двете яйца и разбъркваме добре.
На дъното на тефлонов тиган сипваме 1-2 супени лъжици олио, размазваме добре дъното и стените на тигана. Слагаме две фини точени кори, така че краищата им да излизат извън стените на тигана.
Сипваме плънката и разстиламе добре, леко притискаме да се оформи добре и по стените на тигана.
Отгоре слагаме други две кори и завиваме добре с долните краища. Намазваме с 1-2 лъжици олио отгоре. Печем на котлона на умерена температура до зачервяване.
Обръщаме клина с помощта на голяма чиния или капак. После приплъзваме обратно в тигана, за да се опече и другата страна.
Поднасяме клина с кисело мляко или айрян.