Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Родопски клин»Родопски клин на тиган

Родопски клин на тиган

Nikki ValkovaNikki Valkova
Новак
74413
Родопски клин на тиган
Снимка: Nikki Valkova
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"Не се оправдавайте, че нямате време. Този вкусен родопски клин се приготвя само за 45 минути"

Необходими Продукти

  • ориз - 200 г
  • яйца - 4 бр.
  • сирене - 200 г
  • масло - 100 г
  • кори за баница - точени
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Варим ориза, когато е готов слагаме 50 г от маслото, разбъркваме и оставяме да изстине.

Разбиваме яйцата и ги добавяме с натрошеното сирене към изстиналия ориз. Разбъркваме всичко и добавяме сол на вкус.

Избираме подходящ тиган, намазваме с маслото, разстиламе две от корите- корите трябва да стърчат от тигана, слагаме от готовата смес и завиваме хубаво с корите.

Печем/пържим на бавен огън, когато се запече хубаво обръщаме от другата страна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Валентин Миранов
Валентин Миранов
Бърза вечеря!
14.04.2016 09:49
2