Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Баница на тиган»Родопски клин с овче сирене

Родопски клин с овче сирене

Rositsa IvanovaRositsa Ivanova
Администратор
3723k6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
140 мин.
Порции
10
"Да запазим вкусните Български кулинарни традиции, като съхраним и придадем нататък рецептата за Родопски клен с овче сирене"

Необходими Продукти

  • ориз - 800 г
  • брашно - 1 кг
  • яйца - 16 бр.*
  • овче сирене - 400 г
  • краве масло - 500 г
  • кисело мляко - 400 г
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Замесете гладко тесто от брашното, малко сол и вода. От него разточете 2 кори.

Поставете първата кора в тава, дъното и стените на която сте намазали обилно с масло. Кората трябва да е по-голяма от тавата, за да може да се загъне с нея плънката.

Отгоре разстелете плънката. Тя се приготвя предварително от сварения ориз, овчето сирене, яйцата, млякото и 2 с.л. масло.

Подгънете краищата на кората и отгоре внимателно притиснете втората кора.

Поставете клина върху плоча, докато се изпече от едната страна. След това го обърнете в друга тава /пак намаслена/, за да се запече и от втората страна.

Докато родопският клин се пече, мажете го с масло отгоре и отстрани.

Готовия клин покрийте с чиста кърпа, за да може да омекне.

* По желание може да намалите продуктите на половина.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: