Начин на приготвяне
Замесете гладко тесто от брашното, малко сол и вода. От него разточете 2 кори.
Поставете първата кора в тава, дъното и стените на която сте намазали обилно с масло. Кората трябва да е по-голяма от тавата, за да може да се загъне с нея плънката.
Отгоре разстелете плънката. Тя се приготвя предварително от сварения ориз, овчето сирене, яйцата, млякото и 2 с.л. масло.
Подгънете краищата на кората и отгоре внимателно притиснете втората кора.
Поставете клина върху плоча, докато се изпече от едната страна. След това го обърнете в друга тава /пак намаслена/, за да се запече и от втората страна.
Докато родопският клин се пече, мажете го с масло отгоре и отстрани.
Готовия клин покрийте с чиста кърпа, за да може да омекне.
* По желание може да намалите продуктите на половина.