Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Разядки»Ботевградска яйчено-млечна лютика

Ботевградска яйчено-млечна лютика

Rositsa IvanovaRositsa Ivanova
Администратор
3723k69k
28/08/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Общо
30 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • кисело мляко - 2 кг
  • овче сирене - 320 г
  • олио - 100 мл
  • яйца - 5 бр. (250 г)
  • капия - 400 г маринована
  • маслини - 40 г
  • лют пипер - 30 г счукан
  • магданоз - 50 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изцедете предварително киселото мляко. В подходящ съд започнете да го разбивате, като на тънка струя доливайте олиото, докато се поеме.

Добавете настърганото твърдо овче сирене и твърдо сварените яйца. Объркайте добре и добавете нарязаната на ивички стерилизираната капия.

Хомогенизирайте и разпределете в чинии.

Поднесете Ботевградската лютика в украса от маслини, лют пипер и магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: