Лютика с дробчета

Лютика с дробчета
Снимка: Лилия Тулашка
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"С случай, че искате най-вкусното допълнение към биричката и домашното вино, опитайте нашите пилешки дробчета лютика"

Необходими Продукти

  • чушки - 1 кг
  • домати - 500 г
  • пилешки дробчета - 500 г
  • чесън - 3 - 4 скилидки
  • олио - 4 - 5 с.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изпичаме чушките добре и ги поставяме в найлонова торбичка, за да се задушат и обелят по-лесно. След като ги почистим ги нарязваме на ситно или ги смиламе с блендер.

Нарязваме на ситни кубчета домата и го запържваме до получаване на гъсто пюре. След като изстине го добавяме към чушките заедно с накълцания на ситно чесън.

В тавичка поставяме измитите дробчета, поръсваме ги със сол на вкус и малко олио, печем ги до готовност в силно загрята фурна. Добавяме дробчетата към останалите продукти.

Поднася се студено, може да се консумира като основно ястие или като разядка.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: