Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Други десерти»Еклери»Солени Еклери с Кашкавал

Солени Еклери с Кашкавал

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Солени Еклери с Кашкавал
Снимка: Yordanka Kovacheva
7 / 12
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
45 мин.
Порции
16
"Специално за онези, които обичат солените еклери - чудни еклери с кашкавал"

Необходими Продукти

  • За еклерите
  • брашно - 125 г
  • масло - 80 г
  • яйца - 3 бр.
  • сол - 1 щипка
  • захар - 1 щипка
  • вода - 160 мл
  • За пълнеж
  • кашкавал - 200 г
  • топено сирене - 100 г
  • фета - 50 - 60 г сирене (или обикновено краве сирене)
  • черен пипер - 1 щипка
  • лимони - 1/2, сока
  • зехтин - 1 - 2 с.л.
  • сол - по желание
  • домати - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За еклерите поставете на котлона водата и маслото. Когато се получи еднородна течност, тоест маслото се разтопи, сипете брашното и бъркайте, докато сместа започне да се отделя от дъното и стените на съда. Сложете захарта, солта, разбъркайте и отдръпнете от огъня.

Изчакайте 10 минутки пареното тесто да поизстине и добавете яйцата едно по едно при непрестанно разбиване. Докато тестото не поеме изцяло едното яйце не слагайте следващото.

Получената смес прехвърлете в шприц и в тавичка върху хартия за печене оформете продълговати еклерчета. Шприцовайте на разстояние 3-4 см, защото ще увеличат обема си при печенето.

Поставете в загрята на 200 градуса фурна за около 20-25 минути или до златист загар.

След като изключително фурната, ги оставете вътре за 10 минути на открехната вратичка.

Оставете тавата извън фурната да изстинат напълно еклерите, а през това време си пригответе плънката.

Намачкайте с вилица топеното и фета сирене. Настържете при тях на фино ренде кашкавала и разбъркайте хубаво с лимоновия сок, зехтина и черния пипер. В зависимост от солеността на използвания от вас кашкавал или сирене може да се наложи да посолите леко плънката.

Срязвайте надлъжно всяко еклерче и в кухата му сърцевина слагайте от кашкавалената плънка. Завършвайте с тънки резенчета домат за свежест.

Поднесете като вкусна закуска, предястие или похапване по всяко време на деня.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка: