Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Други Десерти»Еклери»Солени еклери с хайвер

Солени еклери с хайвер

НикиНики
Гуру
8016k3k4k4
Солени еклери с хайвер
Снимка: Ники
1 / 2
05/04/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
120 мин.
Порции
18
"Кой каза, че еклерите трябва да са само сладки - пробвайте тези солени с хайвер"

Необходими Продукти

  • брашно - 2 ч.ч.
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • захар - 1 с.л.
  • сол - 1 щипка
  • масло - 2 с.л.
  • яйца - 4 бр.
  • хайвер
  • кашкавал - слайс
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Млякото слагаме да заври, след това добавяме маслото, захарта и солта и разбъркваме.

Добавяме брашното при непрекъснато бъркане, докато започне да се отделя от стените. Отделяме от котлона и оставаме да се охлади леко.

Яйцата разбиваме и добавяме едно по-едно, като разбъркваме до-пълното поемане след всяко яйце.

Пареното тесто слагаме в шприц и щприцоваме в тавата.

Печем в предварително загрята фурна на 200°C около 20 минути.

След това оставяме еклерите да се охладят, изрязваме горната част внимателно.

Слагаме парченце кашкавал и хайвер и нашите солени еклери са готови.

Тези солени еклери с хайвер са идеални за повод.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: