Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Други Десерти»Еклери»Солени еклери със сьомга

Солени еклери със сьомга

НикиНики
Гуру
8016k3k4k4
Солени еклери със сьомга
Снимка: Ники
1 / 4
05/04/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
120 мин.
Порции
20
"Тези солени еклери със сьомга ще направят всеки празничен повод още по-специален"

Необходими Продукти

  • прясно мляко - 125 мл
  • вода - 125 мл
  • сол - 1 щипка
  • захар - 1 щипка
  • масло - 100 г
  • брашно - 150 г
  • яйца - 4 бр.
  • За плънката
  • крема сирене - 150 г
  • цедено мляко - 2 с.л.
  • зилен лук - 1стрък
  • чушки - 1 бр. печена
  • сьомга - слайс
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Брашното пресяваме и към него добавяме захарта и солта.

Водата и млякото слагаме в тенджерка и варим.

Щом заври добавяме маслото до разтапяне.

Сипваме брашното и бъркаме, докато тестото започне да се отлепя от стените.

Оставяме да се охлади леко и добавяме яйцата и едно по-едно като бъркаме след всяко яйце.

Пареното тесто поставяме в шприц.

В тави си поставяме хартия за печене и шприцоваме еклерчета. Печем в предварително загрята фурна на 200°C 25-30 минути.

Приготвяме си плънката като омесим крема сиренето, цеденото мляко и нарязаните на ситно лук и чушка.

Готовите еклери оставяме да се охладят, внимателно изрязваме калпачета и пълним солените еклери с плънката.

Поставяме слайс сьомга и клонка копър.

Поднесете солени еклери със сьомга в празничен повод.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: