Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и бисквити»Бисквити»Италиански шоколадови бисквити

Италиански шоколадови бисквити

Яница НиколоваЯница Николова
Мастър Шеф
5403k9436
Италиански шоколадови бисквити
Снимка: Яница Николова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
30 мин.
Порции
20

Необходими Продукти

  • брашно - 160 г
  • какао - 4 с.л.
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • сол - 2 щипки
  • шоколад - 225 г
  • яйца - 2 бр. големи
  • ванилия - 1 бр., есенция
  • ром - 1 ч.л.
  • кафе - 1 ч.л. инстантно, по желание
  • масло - 75 г размекнато
  • захар - 220 г кристална
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Брашното, какаото, бакпулверът и солта се пресяват в купа.

В друга купа се чукват яйцата, прибавя се ванилията, кафе, ром, захарта.

Всичко се разбърква с дървена лъжица, след това се прибавя разтопеният шоколад и мекото масло.

Разбърква се добре и се прибавя пресятата брашнена смес. Отново се разбърква с лъжица, докато всичко се смеси.

Бисквитената смес се прибира в хладилник за 30 минути.

След това на хартия за печене с помощта на лъжица за сладолед или супена се оформят топки.

Пекат се в предварително загрята фурна на 180°C за 10-12 минути.

Бисквитите са меки, след изстиване се стягат.

Слагат се на решетка, да се охладят.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: