Катино мезе по бански

Катино мезе по бански1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
105 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • свинско месо - 500 г от плешка
  • бекон - 150 г
  • лук - 2 глави
  • печени чушки - 3 бр. червени
  • гъби - 100 г
  • домати - 400 г белени
  • зеленчуков бульон - 300 мл
  • олио - 80 мл
  • люти чушки - 1 бр.
  • чубрица - 3 щипки
  • сол
  • черен пипер
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме месото на жулиени и го овкусяваме с черен пипер и сол.

Запечатваме жулиените на тиган с олио и когато хванат златист загар от всички страни, прибавяме и бекона.

Щом беконът се запържи, слагаме лука, почистените и нарязаните гъби и червените чушки.

Изчакваме течността да се изпари. Тогава добавяме пасираните домати, бульона, чубрицата, сол и черен пипер и нарязаната люта чушка.

Оставяме да къкри на среден огън десетина минутки.

Пехвърляме ястието в глинен съд и печем на 170 градуса за 35 - 40 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: