Катино Мезе на Сач

Нина Иванова ИвановаНина Иванова Иванова
Мастър Шеф
6145k2k7
Катино Мезе на Сач
Снимка: Нина Иванова Иванова
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
3
"Остана ли някой, който да не е опитал от прочутото Катино мезе, но приготвено на сач"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 500 г
  • печурки - 250 г
  • олио - 50 мл
  • масло - 50 г
  • лук - 2 глави
  • магданоз - 1/2 връзка
  • лимонов сок - 2 с.л.
  • червен пипер - 2 с.л.
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете свинското на кубчета. Загрейте олиото в дълбок тиган на умерена температура на котлона и задушете месото с малко вода.

След около 10 мин, като промени цвета си, към месото добавете лука, предварително почистен и нарязан на тънки полумесеци. Гответе и разбърквайте, докато лукът омекне за около 5 мин.

Добавете червеният пипер, разбъркайте и след около минута добавете гореща вода, колкото да покрие продуктите. Намалете температурата и задушавайте ястието под капак за около 30 мин.

Междувременно почистете и нарежете печурките на парченца и ги запържете за около 3-4 мин в загрятото масло.

Прибавете ги към месото, овкусете със сол. Изсипете ястието в сач и запечете за около 10 мин във фурна на 200 °C.

При готовност подправете с лимоновия сок и черния пипер, поръсете с нарязания магданоз и сервирайте горещо.

Катиното Мезе на Сач е много вкусно.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка: