Начин на приготвяне
Свинското месо се почиства, ако има жилки, и се нарязва на хапки.
В дълбока тенджера се загрява мазнината, поставят се хапките и се готви до побеляването им при периодично разбъркване.
Добавят се почистените от пънчето гъби, нарязани на филийки, наситнен лук и по избор наситнена печена пиперка. Посолява се и се поръсва с червен пипер.
Добавя се вода, колкото да покрие продуктите, и се готви на тих огън, докато вода изври и остане на мазнина. Когато е готово, се прехвърля порционно в гювечета, покапва се с капки лимонов сок, покрива се с настърган кашкавал, и се запича, докато се получи хубава златиста коричка.
Катиното мезе се сервира горещо с наситнен магданоз.
Катиното Мезе в Гювече е много вкусно!