Gotvach.bg»Рецепти»Снакс»Барчета»Домашно Корни с шоколад

Домашно Корни с шоколад

Домашно Корни с шоколад
Снимка: Росица Петрова
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
5 мин.
Общо
20 мин.
Порции
6
"Толкова обичаме това десертче, че когато видяхме рецептата за домашно корни с шоколад, се втурнахме към магазина веднага"

Необходими Продукти

  • овесени ядки - 1 ч.ч.
  • мед - 3 с.л.
  • сушени боровинки - 1/2 ч.ч. червени
  • сусам - 2 - 3 с.л.
  • слънчогледови семки - 2 - 3 с.л.
  • шоколад - 100 г натурален
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтопете меда на водна баня. Ако медът е течен, може да пропуснете тази процедура.

В тиган с незалепващо покритие запечете овесените ядки за 3-4 минути.

Нарежете шоколада на ситни парченца.

Смесете запечените овесени ядки с меда и разбъркайте. Прибавете половината шоколад. От топлината на ядките и меда шоколадът също ще се разтопи.

Оставете сместа за 3-4 минути да се охлади. Към нея прибавете сушените червени боровинки, сусама, слънчогледовите семки и останалия шоколад.

Разбъркайте всичко и изсипете сместа в правоъгълна тавичка, покрита с хартия за печене.

Поставете отгоре друг лист хартия и притиснете силно с ръце, за да разпределите равномерно.

Сложете в хладилник за 1 час, след което нарежете на желаните от вас парчета.

Съхранявайте готовите барчета в кутия в хладилник, като между тях сложите хартия за печене, за да не залепват едно за друго.

Така приготвени могат да издържат дълго и винаги ще имате под ръка нещо сладко и в същото време здравословно шоколадово изкушение.

Домашното Корни с шоколад е готово.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: