Начин на приготвяне
Разтопете меда на водна баня. Ако медът е течен, може да пропуснете тази процедура.
В тиган с незалепващо покритие запечете овесените ядки за 3-4 минути.
Нарежете шоколада на ситни парченца.
Смесете запечените овесени ядки с меда и разбъркайте. Прибавете половината шоколад. От топлината на ядките и меда шоколадът също ще се разтопи.
Оставете сместа за 3-4 минути да се охлади. Към нея прибавете сушените червени боровинки, сусама, слънчогледовите семки и останалия шоколад.
Разбъркайте всичко и изсипете сместа в правоъгълна тавичка, покрита с хартия за печене.
Поставете отгоре друг лист хартия и притиснете силно с ръце, за да разпределите равномерно.
Сложете в хладилник за 1 час, след което нарежете на желаните от вас парчета.
Съхранявайте готовите барчета в кутия в хладилник, като между тях сложите хартия за печене, за да не залепват едно за друго.
Така приготвени могат да издържат дълго и винаги ще имате под ръка нещо сладко и в същото време здравословно шоколадово изкушение.
Домашното Корни с шоколад е готово.