Начин на приготвяне
В тенджера сипваме водата и захарта.
Оставяме да ври за малко докато се стопи захарта и се сгъсти сиропът.
В дълбок тиган на котлона слагаме олиото да загрее и изсипваме гриса да се пържи до златисто. След това заливаме със захарния сироп и бъркаме няколко минутки.
Сместа я разделяме на две части и в едната слагаме какаото и я разбъркваме.
Мажем с масло поднос и изсипваме единия вид грис, заглаждаме и след това изсипваме втората част. Оставяме да се охлади грис халвата в хладилник за 1 час.
Режем халвата в каквато формата желаем. За да се получи още по шарена и цветна грис халвата обръщаме формичките през една и се получава шахматна украса.
Шарената грис халва е готова.
Коментари