Постен гювеч с бял патладжан и грах

01/09/2018
Приготвяне10 мин.
Готвене45 мин.
Общо55 мин.
Порции3
Сготви+1 точки
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо387
  • Преглеждания за месеца13
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелваме картофите и ги нарязваме на средно. Към тях добавяме нарязаните на кръгчета или четвъртинки моркови, чушката, доматите и лука. Прибавяме граха, овкусяваме със солта и шарлана.

Разбъркваме ги заедно и наливаме малко водичка до средата на височината на картофите. След това нарязваме белия патладжан заедно с кората, като преди това сме го измисли, на филийки - кръгчета ако 1 см широки.

Не трябва да са тънки резанчета, тъй като гювечът се пече доста време и може да изгорят. Подреждаме кръгчетата отгоре, навсякъде да има, и ги намазваме с шарлан.

Печем около 45 минути на 250 градуса. Поднасяме топло.

Патладжанът независимо дали е бял или не, си има много интересен мирис и вкус, който е типично характерен за гювеча!

Чудно Вкусно!подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар