Начин на приготвяне
Нарежете на кубчета патладжана и го оставете да си пусне горчилката в студена подсолена вода.
Нарежете на полумесеци лука, моркова на кръгчета, картофите обелете и нарежете на парчета.
Измийте патладжана и го отцедете. Заедно с останалите зеленчуци, доматите и граха ги прехвърлете в гювеч. Поръсете с олио, червен пипер, сол и добавете дафиновия лист. Накрая добавете лъжица брашно и налейте чаша вода.
Натрийте пилешкото месо с червен пипер и сол, наредете го върху зеленчуците в гювеча. Между месото разпределете разрязаната на две глава чесън.
Сложете капака и поставете гювеча в студена фурна. Включете на 200 градуса и печете пилешкия гювеч до готовност.
Гювечът с пиле, патладжан, картофи и грах е много вкусен.
Вижте също как да си направите най-вкусното пиле с картофи или любимата картофена яхния с пилешко.