Хашимаки от палачинки с пиле

02/09/2018
Нина Иванова Иванова
отНина Иванова ИвановаМастър Шеф5538913976
"Не е трудно да отгатнете, че Хашимаки в превод означава най-мега яката палачинка с пилешко "
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо572
  • Преглеждания за месеца53
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

  • пилешки бутчета - 500 г почистено месо
  • барбекю сос - 4 с.л.
  • зеле - 1/4 ч.ч.
  • моркови - 1/4 ч.ч.
  • лук - 1/4 ч.ч. зелен
  • сол
  • черен пипер - на вкус
  • за палачинките
  • яйца - 2 бр.
  • пилешки бульон - 2 ч.л. сух
  • брашно - 250 г
  • вода - 400 мл хладка
  • олио - 2 - 3 с.л
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете пилешкото месо на ивици и го мариновайте в барбекю соса за 2 ч.

Нарежете морковите, зелето и и лука на ситно. Намажете тиган с олио и изпържете пилешките ивички до готовност. Нарежете и месото на ситни кубчета. Объркайте месото със зеленчуците.

Направете сместа за палачинките, като разбъркате яйцата, брашното и сухия бульон до гъста, гладка смес. Разредете с водата, като разбърквате с бъркалка. Оставете готовата смес да престои 30 мин.

Загрейте тиган с незалепващо покритие на умерена температура на котлона. Намажете с олио. Сипете от палачинковата смес и разнесете в кръг, за да стане по-тънка палачинката. Веднага поръсете с 1-2 с.л. от плънката и притиснете, за да залепне за палачинковата смес.

Работете бързо, за да не се втвърди палачинката. Обърнете палачинката, за да се запече малко и страната с плънката.

Друг вариант, който можете да използвате, е да сложите малко от плънката в тигана и тогава да разлеете от сместа за палачинки, за да залепне по-добре и да не падат парченца от плънката.

При готовност на палачинка я изнесете на дъска, поставете две дървени шишчета в единия край и навийте на рулце.

По желание може да поднесете с майонезен сос.

Рецептата е адаптирана от Йоли.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар