Gotvach.bg»Рецепти»Палачинки»Солени Палачинки»Солени Палачинки с Пиле и Кашкавал

Солени Палачинки с Пиле и Кашкавал

Албена АсеноваАлбена Асенова
Гуру
1k12k3k8k12
16/06/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
10

Необходими Продукти

  • За палачинките
  • яйца - 4 бр.
  • прясно мляко - 500 мл
  • сол - 1/2 ч.л.
  • захар - 1/2 ч.ч.
  • брашно - 1 ч.ч.
  • масло
  • За пълнежа
  • пилешки бутчета - 2 бр.
  • печурки - 4 - 5 бр.
  • масло - 50 г
  • брашно - 2 с.л.
  • прясно мляко - 500 мл
  • сол
  • черен пипер
  • индийско орехче
  • кашкавал - 300 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сместа за палачинките се приготвя, като с телена бъркалка се разбиват яйцата. Към тях се прибавят солта, захарта, прясното мляко и брашното. Палачинките се изпържват и намазват с краве масло.

Пилешките бутчета се сваряват в подсолена вода, след което се обезкостяват и месото се нарязва на дребно.

Гъбите се почистват, нарязват на филийки и се запържват в кравето масло, посоляват се и се изваждат. В същото масло се запържват две супени лъжици брашно, след което се налива прясното мляко.

Сосът се овкусява със сол, черен пипер и индийско орехче на вкус. Кашкавалът се настъргва и половината от него се слага заедно с пилешкото месо в соса.

Във всяка палачинка се слага от плънката, след което се загъва първо отдолу, после от двете страни и се навива на рулце. Палачинките се подреждат в подмазана тавичка и върху всяка се слага от настъргания кашкавал.

Пекат се във предварително загрята фурна на 180 градуса до като се разтопи кашкавалът и придобият хубав загар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: