Пиле, пълнено с палачинки

ЛюсиЛюси
Новак
2020247
Пиле, пълнено с палачинки
Снимка: Люси
1 / 9
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
75 мин.
Общо
135 мин.
Порции
10
"Най-обичаме, когато баба се развихри и напълни пиле със сарми или палачинки Тази рецепта определено е за гладници, а ние сме точно такива"

Необходими Продукти

  • пиле - 1 бр.
  • кашкавал - 100 г
  • шамфъстък - 100 г (без черупка)
  • сини сливи - 50 г сушени
  • палачинки - 10 - 12 бр. готови (или сами да ги направите)
  • мед - 1 с.л.
  • олио - 1 с.л.
  • горчица - 1 с.л.
  • лук - 1 глава кромид
  • сол - по вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

- Сложете пилето на гръб и отделете кожата от месото, само крачета и крилата срежете по ставата;

- Отделете месото от кокалите на пилето и може да го използвате за супа;

- Направете кайма от филето и лука;

- Нарежете ситно сливите и смачкайте шамфъстъка;

- Объркайте каймата със сливите, шамфъстък, рендосан кашкавал, сол на вкус;

- Напълнете всички палачинки с каймата и завийте на руло;

Напълнете пилето с тези палачинки и зашийте отвора;

- Разбъркайте меда с горчицата и олиото/маслото);

- Прехвърлете пълненото пиле върху тава, застлана с фолио и леко намазнена. Намажете пилето с маринатата;

- Завийте птицата с фолио отгоре и печете за 1 час;

- Отстраняваме фолиото, залейте пилето със соса, който се е образувал в тавата и пъхнете пак да се запече за 10-15 минути, докато стане апетитна коричка.

Прехвърлете пълненото пиле върху голяма чиния и се насладете на вкуса и на комплиментите към вашия адрес!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: