Бретцели с оризово брашно

03/09/2018
Приготвяне20 мин.
Готвене25 мин.
Общо45 мин.
Порции15
Сготви+1 точка
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо812
  • Преглеждания за месеца54
  • Преглеждания за седмицата18
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

  • вода - 1 и 1/2 чаши
  • мая - 1 п. суха
  • кафява захар - 2 с.л.
  • сол - 1 и 1/4 ч.л.
  • брашно - 3 ч.ч.
  • брашно оризово - 1 ч.ч.
  • вода - 2 ч.ч.
  • сода бикарбонат - 2 с.л.
  • масло - за намазване
  • морска сол - едро смляна
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтворете маята във водата. Добавете захарта, солта и брашното. Замесете гладко и еластично тесто и оставете да втаса за около 30 минути.

В съд налейте водата и сложете да заври. Добавете содата бикарбонат.

От втасалото тесто оформете топчета и с ръце изтеглете на фитил, който се завива на кравай.

Разбъркайте содения разтвор и потопете бретцелите в него. След като изплуват, ги извадете с помощта на решетъчна лъжица. Наредете ги в намазнена тава на разстояние един от друг.

Бретцелите изпечете в предварително загрята до 220 градуса фурна, докато се зачервят.

Малко преди готовност ги намажете с разтопено масло, посипете с едрата морска сол и допечете за още няколко минути до златист загар.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар