Начин на приготвяне
Разтворете маята във водата. Добавете захарта, солта и брашното.
Замесете гладко и еластично тесто и оставете да втаса за около 30 минути.
В съд налейте водата и сложете да заври. Добавете содата бикарбонат.
От втасалото тесто оформете топчета и с ръце изтеглете на фитил, който се завива на кравай.
Разбъркайте содения разтвор и потопете бретцелите в него. След като изплуват, ги извадете с помощта на решетъчна лъжица.
Наредете ги в намазнена тава на разстояние един от друг.
Бретцелите изпечете в предварително загрята до 220 градуса фурна, докато се зачервят.
Малко преди готовност ги намажете с разтопено масло, посипете с едрата морска сол и допечете за още няколко минути до златист загар.
Бретцелите с оризово брашно са много сполучливи.