Gotvach.bg»Рецепти»Снакс»Солети»Домашни Солети и Гризини за Детско Парти

Домашни Солети и Гризини за Детско Парти

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Домашни Солети и Гризини за Детско Парти
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 11
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
16 мин.
Общо
36 мин.
Порции
12
"Ако организирате детско парти, ви даваме идея за солети и гризини, които да приготвите сами вкъщи"

Необходими Продукти

  • брашно - 370 г + за поръсване на плота
  • вода - 200 мл
  • зехтин - 30 мл + за намазняване на тестото
  • мая - 7 г суха
  • сол - 2 ч.л.
  • маково семе - 3 - 4 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Затоплете водата до телесна температура и в нея сипете пакетчето суха мая и зехтина (може да използвате и олио). Разбъркайте и към течността пресейте брашното със солта.

Замесете тесто, което прехвърлете на набрашнен плот и работете с него около 6-7 минути до постигане на еластичност.

Разделете тестото на две равни части и в едната омесете маковите семена. Оформете на две топки и всяка поставете в намазнена купа и покрийте с кърпа. Оставете да втасат за 1 час.

Разточете всяка топка тесто на тънка кора върху набрашнен плот.

Изрязвайте тънки солети и малко по-дебели гризини, като продавате забавни форми или усуквате.

Подреждайте в тавичка, покрита с хартия за печене (4-5 тавички излизат от това количество).

Старайте се да подреждате първо по-тънките солети, а гризините отделно, за да се изпекат равномерно.

Печете в загрята на 200 градуса фурна за 12-16 минути.

Хрупкави и много вкусни, тези гризини и солетки ще очароват децата на всяко парти!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: