Gotvach.bg»Рецепти»Снакс»Дипове»Пухкав дип от броколи и сирене

Пухкав дип от броколи и сирене

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k35k16k16k12
Пухкав дип от броколи и сирене
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 7
23/04/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
18 мин.
Общо
28 мин.
Порции
4
"Намажете на филийка или крекери този вкусен и пухкав дип от броколи и сирене"

Необходими Продукти

  • броколи - 1/2 глава, 250 - 300 г
  • сирене - 100 г краве, по - меко
  • люти чушки - 1/2 бр. прясна, зелена
  • лимони - 1 бр. Сока
  • зехтин - 3 с.л.
  • орехи - 1 шепа
  • чесън - 2 скилидки
  • босилек - 4 свежи листа
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За този дип с броколи измийте и разчленете броколите на розички.

Кочанчето също може да използвате, но първо проверере дали е крехко и ало трябва, го обелете от по-твърдия външен слой.

Него нарежете на по- малки парченца, за да се свари едновременно с розичките.

Сварете зеленчука в леко подсолена вода до омекване.

Отцедете и оставете да изстине, след това го прехвърлете в тесен и висок съд, удобен за работа с пасатор.

Прибавете обелените скилидки чесън, лимоновия сок и по желание малко сол.

Пасирайте до гладко пюре и добавете шепа орехи, сиренето, лютото чушле и зехтина.

Позиционирайте отново пасатора в съда и пасирайте, докато сместа стане съвършено гладка и пухкава.

След като вкусният дип е готов, може да го опитате и да си добавите, ако трябва, още сол, зехтин или лимонов сок. Не слагайте много сол в началото, защото самото сирене понякога е твърде солено.

Аз лично обожавам този дип с повечко лимонов сок и си добавям допълнително.

Поднесете пухкав дип от броколи и сирене със свежи листа от босилек, пръчици от моркови или краставица, както и със гризини, пълнозърнести солети или хрупки (или каквото ви харесва).

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка: