Начин на приготвяне
СИЛТ е наименование на вид и начин за направа на сладко от всякакви плодове, стига да не са с много дебела и твърда кора. Ползвала съм малини.
Плодовете се измиват и се изсипват в подходяща тенджера, слагат се на умерен котлон. Започва да се отделя сок, ако е малко се понатискат плодовете с вилица. По този начин се вари за около 15-17 мин. Времето се измерва след като заври сместа.
Сваля се от огъня, добавя се захарта в горещите плодове, разбърква се, докато се стопи. Насипва се в горещи бурканчета, обръщат се, за да вакуумира капачката.
Сладкото е готово за консумация.
Източник: Labrex
Приготвянето на този вид сладко от малини е изключително бързо и лесно. Интересното при него е, че след като малко се охлади то започва самостоятелно да се желира. Много е вкусно.
Силт - шведското сладко с малини е готово.