Сборджийска чорба

Сборджийска чорба
Снимка: Стоянка Русенова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • агнешки дреболии - 500 г
  • моркови - 1 бр.
  • ориз - 1/2 ч.ч.
  • сол - 1/2 с.л.
  • лук - 1 глава
  • чубрица - щипка
  • оцет
  • олио - 3 - 4 с.л. по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме дреболиите на ситни парчета и ги слагаме в студена вода. Поставяме на котлона като добавяме и сол.

Оставяме да врат като от време на време премахваме пяната. Нарязваме на ситно лука и го прибавяме както и моркова.

Врат до омекване и след това поставяме и измития ориз и чубрицата. Ако искаме можем да добавим и олио.

Оставяме така за още около 20 минути и премахваме от котлона. Сервираме чорбата докато е още топла.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: