Бегова чорба

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k5019k
Бегова чорба1 / 2
01/05/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
85 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 500 г
  • целина - 50 г (корени)
  • магданоз - 50 г (корени)
  • моркови - 1 - 2 бр.
  • бамя - 100 г пресна
  • ориз - 100 г
  • заквасена сметана - 200 г
  • жълтъци - 3 бр.
  • сол
  • черен пипер
  • лимонов сок
  • брашно - 50 г
  • масло - 50 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Залейте посоленото месо със студена вода и добавете нарязаните ситно магданозени корени и целина, моркови. След като кипне, оставете да ври на тих огън.

Сварете отделно бамята със сока на половин лимон, а отделно сварете ориза, след което го изплакнете със студена вода.

Когато пилешкото се свари, обезкостете го и го върнете в супата заедно с отцедената бамя и сварения ориз. След кипване варете още 7-8 минути.

Направете запръжка от маслото и брашното, след което я разредете с част от бульона и върнете всичко в супата.

Беговата чорба се доварява за още 4-5 минути и е застройва с разбитите сметана, жълтъци и лимонов сок. Накрая поръсете чорбата с пресен магданоз и поднесете.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: