Гъбена чорба

EfrosiaEfrosia
Джедай
9806k1124k
Гъбена чорба1 / 2
10/04/2011
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
2
"Пресни гъби си наберете и гъбена чорба си сгответе!"

Необходими Продукти

  • гъби - 400 г пресни
  • масло - 2 - 3 с.л.
  • лук - 1 глава
  • брашно - 1 с.л.
  • червен пипер
  • черен пипер
  • индийско орехче - 2 щипки
  • яйца - 1 брой, сварено
  • копър - 1 с.л.
  • магданоз - ½ връзка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете гъбите, нарежете ги на парчета и ги сварете в подсолена вода. Отделно запържете в маслото 1 ситно нарязана глава лук с 1 с.л. брашно.

Поръсете запръжката с червен пипер, разредете я с малко гореща вода и я изсипете при гъбите.

Бъркайте, добавете индийското орехче и оставете чорбата да се довари. Щом я махнете от котлона прибавете накълцаните копър, магданоз и поръсете малко черен пипер.

Сервирайте гъбената чорба с натрошено сварено яйце.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
55
42
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Ваня
Ваня
Бърза ,лесна и вкусна супичка се получи.
22.10.2013 12:11
1