Начин на приготвяне
Пасирайте малините и ги отцедете, за да се остранят семената и да остане гладко пюре.
За да приготвите карамела поставете в тиган на котлона захарта с маслото и съвсем малко вода. Карамелът трябва да придобие светлокафяв цвят. След като придобие желания цвят го разпределете поравно по дъното на формичките.
Разбийте яйцата в отделна дълбока купа. Сложете прясното мляко да се загрее на котлона, но внимавайте да не заври. Когато вече е достатъчно топло, прибавете вътре захарта и ванилията. Добавете подсладеното мляко към пюрето от малини и смесете добре. Постепенно добавете млечно-малиновата смес към разбитите яйца.
Напълнете всяка формичка с равни количества от получения крем. Поставете формичките в тава и налейте вода, която да стига до половината на формичките.
Печете крем карамела на водна баня в предварително загрята фурна за 1 час на 150° C.
Охладете крем-карамела преди сервиране.