Вегански пастет с грис и лютеница

06/09/2018
Приготвяне10 мин.
Готвене20 мин.
Общо30 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
15 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо257
  • Преглеждания за месеца6
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена15

Необходими Съставки

  • грис - 1/2 ч.ч.
  • лютеница - 1 с.л.
  • лимонов сок - от 1/2 лимон
  • масло - 1/3 ч.ч.
  • вода - 1.5 ч.ч.
  • сол - на вкус
  • маслини - шепа
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Размиваме в студена вода доматено пюре и го прибавяме към врящата вода. Изсипваме на тънка сруйка размития с малко вода грис.

Всичко това варим до сгъстяване.

Посоляваме и добавяме растителното масло и лимоновия сок, както и нарязаните на дребно маслини.

Поставяме в подходящ съд и украсяваме с маслини - по желание.

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Peti
Peti
06.09.2018 12:06
Интересува ме какъв вид грис е това-царевичен или пшеничен?Добре изглежда.
0
0
Стоянка  Русенова
Пшеничен е .
0
0