Начин на приготвяне
Преброяваме корите и в случай че са 14 - имаме за 7 рула, тъй като за всяко руло залепваме две с малко шарлан между тях. Поръсваме равномерно с определената част от плънката, която също сме разделили на 7 части. Нея сме приготвили като обелваме и настъргваме тиквата и морковчетата и ги разбъркваме хубаво с кафявата кристална захар, натрошените орехи, канелата, куркумата, ванилия - пожелание.
Завиваме на руло двете кори откъм по-дългата страна. В тавата, която преди това сме намазнили с шарлан, подреждаме първото руло в спирала - подобно на охлюв, в центъра. Повтаряме това и с другите кори, като всяко следващо руло прилепяме овално около спиралата в началото.
След като свършим и с последното, намазваме със силиконова четчица - баницата с тиква хубаво и навсякъде, за да не загори.
Печем на 200 градуса за около 35 минути. Препоръчително е да придобие тъмно златист цвят - за да сме сигурни, че тиквата отвътре е омекнала.
Като извадим от фурната, завиваме с найлон и кърпа да омекнат горните запечени корички. Нарязваме на парченца и поднасяме с чудни късмети на семейната трапеза на Бъдни Вечер и Нова Година!
Омайващо с аромата и сладостта си!
Чудно Вкусно!