Торта Шоколадова експлозия

Натали ТиховаНатали ТиховаЧирак1392311
08/09/2018
"Защо са я кръстили така ли - защото ще искате да ядете от нея, докато коремът ви буквално е готов да се пръсне "
Приготвяне25 мин.
Готвене10 мин.
Общо35 мин.
Порции8-10
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо504
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

  • блатове за торта - 3 блата бели от Lidl
  • За сиропиране
  • прясно мляко - 200 мл
  • мед - 1 ч. л.
  • За шоколадовия крем
  • заквасена сметана - 1/2 кофичка Mеggle 20%
  • сладкарскa сметана - 100 мл
  • шоколад - 1 бр. за глазура
  • кондензирано мляко - 1 бр. Pilos
  • крем за еклери - 1 бр. Гръцки
  • За белия крем
  • прясно мляко - 400 мл
  • сладкарска сметана - 100 мл
  • крем - 1 бр. Страчатела на д - р Йоткер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтопяваме си шоколада и добавяме кондензираното мляко. Оставяме в хладилник да изстине хубаво.

Добавяме заквасената сметана и 1/2 от сладкарската сметана, крема за еклери и разбиваме до сгъстяване. Начупваме си блатовете или ги режем на парчета.

Сиропираме с помощта на четка за мазане, сипваме крем, пак блата и така до края.

Правим си на д-р Йоткер крема по описанието и разбиваме сметаната заедно с него и шприцоваме отстрани.

За украса използвах пурички и Kinder Bueno.подобни рецепти тук

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар