Начин на приготвяне
Нарязва се зеленият лук на ситно.
Тиквичката се обелва и настъргва на едро ренде. Посолява се леко и след 10 минути се изцежда между дланите. Добавя се към лука.
В блендер се смилат филийките хляб и се добавят към тиквичката.
Прибавят се яйцата, наситнен магданоз, черен пипер и солта. Поръсва се с брашното.
Цялата смес се разбърква и накрая се прибавя каймата, като се омесва. Загрява се олиото в дълбок тиган.
С лъжица за сладолед се загребва и се пускат кюфтенцата. Пържат се от двете страни до златисто.
Гарнитура - по избор.
Кюфтенцата от тиквички и кайма са готови.
Източник: https//cookathouse.com/kuftenza-tikvichki - Райна Иванова