Начин на приготвяне
Измиваме всички зеленчуци, лука го обелваме.
Настъргваме на ситно ренде тиквичките, лука и моркова. След което добавяме нарязаните на ситно копър и магданоз.
Овкусяваме със подправките и разбъркваме.
Добавяме фините овесени ядки или овесеното брашънце и разбъркваме. Оставяме 10-тина минутки да престои, за да попие овесените ядки.
По преценка добавяме още овесени ядки, в зависимост от сока, който са си пуснали зеленчуците.
Оформяме малки зеленчукови кюфтета от готовата смес и ги нареждаме върху хартия за печене. Печем на предварително загрята фурна на 160 градуса за около 30 минути до златист цвят.
Можем да сервираме нашите кюфтета от тиквички с чеснов сос по желание.
Бон Апети!