Начин на приготвяне
Обелваме тиквичките и ги настъргваме на дребно ренде.
Изстискваме, колкото можемм сока с ръце и прехвърляме настърганите тикчики в купа.
Посоляваме ги и ги размачкваме. Оставяме ги така за 1 час. След това отново ги изцеждаме максимално.
Към отцедените настъргани тиквички добавяме яйцата и разбъркваме хубаво. Добавяме и брашното и бакпулвера и отново разбъркваме до еднородна смес.
Загряваме олио в дълбок тиган.
Гребваме от сместа по 1 супена лъжица и сипваме внимателно в тигана, като се стараем да оформяме кръгли кюфтенца.
Пържим тиквените кюфтенца до златисто, като ги обръщаме по 2 пъти от всяка страна.
Изваждаме готовите кюфтета от тиквички върху хартия, за да се отцедят от мазнината, а след това ги подреждаме в ширика чиния.
Сервираме нашите пухкави кюфтенца с тиквички с млечен чеснов сос по желание.
Коментари