Ябълков кейк с шоколад

marcheva14marcheva14
Мастър Шеф
992
710
5902
1
08/09/2018
"Едно парче няма да ви навреди, две ще ви се усладят, а три ще ви дойдат съвсем добре "
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 812
  • Преглеждания за месеца109
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа се разбъркват олиото и захарта. Прибавят се яйцата, разбърква се с телена бъркалка.

Брашното се разбърква с бакпулвера и се прибавя на две порции, като се разбърква с дървена лъжица.

Ябълките се почистват, нарязват се на средно големи кубчетга, поръсват се с ванилията и канелата. Разбъркват се и се прибавят към брашнената смес. Отгоре се начупва шоколадът и се добавят нарязаните с нож орехи.

Цялата смес се разбърква до хомогенност. Изсипва се в намаслена кейкова форма, покрита с хартия за печене, около 26 см.

Пече се на 180 градуса за около 30/40 мин.

Охлажда се върху решетка и се напудря с пудра захар.

Източник: www.evatoneva.com

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар